نگاهی دقیق به مراحل صفر تا صد ساخت ویلا
ویلا که نامش برایمان جدید نیست، بارها درخصوصش مطلب خواندهایم و مدتها در آن زندگی کردهایم به روم باستان بر میگردد. رومیان نخستین کسانی بودند که ویلا را در بزرگترین باغهایشان احداث کردند و زندگی را در چنین مکان بزرگی تجربه نمودند. این روزها اما نام ویلا و یا خانههای ویلایی از تمام نقاط جهان به گوش میرسد، همه جا از ویلا میگویند و تجربه یک زندگی ناب را در چنین محیطی عملی میدانند. به رغم این که سالها پیش ویلاها تنها به سبک ایتالیایی بالا میرفتند این روزها معماری ویلا انواع متفاوتی را شامل میشود و سازنده بر حسب سلیقه و البته بودجه مالیاش قادر است از میان دهها طرح موجود یکی را برگزیند.
مدتی است ساخت و ساز ویلای شمال رونق گرفته و استقبال از ویلا بیش از پیش نمود پیدا کرده، دلیلش شاید افزایش آلودگیهای شهر باشد، علتش را میتوان خستگی انسان از دغدغهها و فشارهای کاری دانست. در این میان ساخت ویلا و پیمانکاری آن مراحلی را نیاز دارد و اطلاعاتی را میطلبد. بانیان مسکن تصمیم دارد مراحل فوق را تشریح کند، با ما همراه باشید.
شمال و ساخت ویلا
آن زمان که نام شمال به میان میآید بیتردید تنکابن را به خاطر خواهید آورد و ساخت و خرید ویلا در نمکآبرود را در ذهن مرور خواهید کرد، هنگامی که از شمال میگویند، بدون شک تصویر متلقو در ذهنتان نقش میبندد و شهر رویان را متصور میشوید. مازندران استانی است بیبدیل برای ساخت ویلا و مکانی بیهمتا جهت تجربه یک زندگی آرام.
ساخت ویلا آن قدرها هم ساده نیست و با چالشهایی دست به گریبان میباشد، ویلا همانطور که از نامش بر میآید ساختمانی است در محوطه باز، خوب میدانیم ساخت ویلا در مکانی خشک لطفی ندارد یا احداث ویلا در جایی بدون منظره آتش زدن به مال است. به عبارتی شاید شما یک منزل مسکونی را در هر زمین و هر محلی احداث کنید اما وقتی بحث ویلا به میان میآید شرایط کمی فرق میکند. نوع زمین، سرسبزی منطقه، دید یا منظره، خاک مناسب برای رشد گیاهان و موارد مشابه اهمیت شایانی دارد.
مروری بر مراحل پیمانکاری ویلا
اگر با ما همراه بوده باشید حتما نوشتههای قبلی در خصوص مجوزهای مورد نیاز جهت شروع ساخت ویلای شمال را مطالعه کردهاید، به واقع پیشتر اذعان نمودیم قبل از آن که بتوان آجری بر زمین قرار داد و ساخت ویلا را استارت زد نیاز است مجوزهای لازم از سازمانهای مربوطه اتخاذ گردد. فرض را بر این میگذاریم که چنین مراحلی را پشت سر گذاشتهاید، نقشه مورد نظر را به تأیید یک مهندس معمار رساندهاید و خلاصه این که همه چیز برای شروع فرآیند ساخت ویلا آماده و مهیاست.
نخست: نشانهگذاری
نخستین گام نقطهگذاری زمین است، این کار با احتساب جدول خیابان، شرایط ملک همسایه و البته نقشهای که در اختیار داریم صورت میگیرد. در این مرحله آن چه نشانهگذاری میگردد دو نقطه از زمین است. برای این که دو نقطه مذکور مشهود و قابل تشخیص باشند دو میلگرد 30 سانتیمتری را بر آنها قرار میدهیم. با کمک گرفتن از یک ریسمان دو نقطه مزبور را به هم متصل میکنیم، آنگاه گونیایی بزرگ در دست میگیریم و در راستای پیدا نمودن سومین نقطه که به کمک رابطه فیثاغورث تعیین میگردد تلاش میکنیم. نیاز است نقطه چهارم را بیابیم برای نیل به این هدف از یک متر استفاده میکنیم.
مرحله گچریزی
نقاط را تعیین کردیم و نشانهگذاری نمودیم، مرحله بعد گچریزی است. میان نقاط تعیین شده از مرحله قبل، گچریزی را شروع خواهیم کرد.
پس از آن که گچریزی به پایان رسید نیاز است عملیات خاکبرداری آغاز گردد، نخست ناظر و یا پیمانکار تعیین میکند چه نوع خاکبرداری باید در پیش گرفته شود، سپس به وسیله بیل مکانیکی و یا لودر خاکبرداری استارت خواهد خورد.
رگلاژ
مرحله بعد، رگلاژ و تسطیح نام دارد، از آن جا که در مرحله خاکبرداری به سبب نوع شانه بیل، دانههای خاک کمی تضعیف شدهاند مقداری از این خاک، حدود 10 تا 25 سانتی متر از آن، با کمک کارگران و استفاده از بیل رگلاژ میگردد.
پس از آن استفاده از بتن مگر ضروری میشود، چنانچه روش اجرای پی به شکل رادیه ژنرال بوده است، نیاز است بتنریزی را در تمامی قسمتهای آرماتورگذاری انجام دهیم در غیر اینصورت، با کمک گرفتن از قالبهایی که از جنس چوب و یا فلز هستند در مکانهای مورد نظر (محلهایی که فونداسیون در آن جا عملی خواهد گشت)، با کمک گرفتن از یک بتن مگر که عیار ثبت شده برای آن 150 است 5 تا 10 سانتیمتر از خاک را در محلهای مذکور میریزیم.
مرحله قالبریزی
و اما مرحله قالبریزی که تنها بر یک نوع دلالت ندارد، عموما برای قالببندی از آجر، چوب، فایبرگلاس و یا فلز استفاده میکنند. لازم به توضیح است که انتخاب آجر به نسبت دیگر گزینهها، منجر به ایجاد تفاوتهایی میشود.
به مرحله رامکا رسیدیم، پس از آن که در محل فونداسیون بتنریزی را به پایان رساندیم زمان آن میرسد از میلگردهای عرضی تحت نام رامکا استفاده کنیم، این میلگردها که به تعداد 4 عدد انتخاب میشوند میبایست به اندازه ابعاد ستون باشند، با این کار محل دقیق ستونها کاملا واضح و مشخص، تعیین میگردد.
نوبت به قالبگذاری ستونها میرسد
در مرحله بعد نیاز است ستونها نیز قالبگذاری شوند، قالبهایی که در این مرحله مورد استفاده قرار میگیرند نیز جنسهای متفاوتی را شامل میشوند، میتوانند از جنس چوب، فایبرگلاس و فلز باشند. بتنریزی در چنین قالبهایی تحت نظارتهای دقیق و کنترلهای ناظر صورت میگیرد. به گفته متخصصین این حوزه، از آن جا که این امکان وجود دارد به هنگام بتنریزی شاهد جدا شدن دانههای خاک باشیم، بهترین کار این است که بتنریزی را در ارتفاعی کمتر از یک متر انجام دهیم. زمانی که کار بتنریزی آخرین ستون هم تمام شد صبر میکنیم تا دست کم 48 ساعت زمان بگذرد، سپس میتوان قالبها را باز کرد. لازم به توضیح است که چنین قالبهایی را میبایست پیش از انجام عملیات، روغنکاری نمود این کار مانع از آن میشود در حین کار، قالب به بتن بچسبد.
استفاده از شمع
پس از آن باید شمعگذاری را انجام داد، محل قرارگیری چنین شمعهایی که میتوانند چوبی و یا فلزی باشند در قسمتهای زیرین پودرهای بتنی است. پس از آن که تعبیه شمعها به پایان رسید، کار قالبگذاری در زیر سقفها آغاز میگردد، سپس میلگرد گذاریها را انجام میدهند و در نهایت پس از بستن خاموتها به کمک سیمهایی مفتولی، آویزها را به کار میگیرند.
مرحله تیرچهگذاری
نوبت به تیرچهها میرسد، آن زمان که آویزها به کار گرفته شدند، تیرچهها مطابق با نقشه مورد استفاده قرار میگیرند. آن چه متخصصان حوزه ساختمانسازی توصیه میکنند لحاظ کردن یک فاصله 48 سانتی متر از اکس تا اکس تیرچههاست، توأمان با تعبیه کردن چنین تیرچههایی در محلهای موردنظر، یونولیت نیز پیادهسازی میگردد. فراموش نکنیم استفاده از میلگردهای تقویتی در نهایت، مطابق با نقشه طراحی شده کاملا ضروری است.
و اما قالبگذاری سقف
زمانی که کارهای فوق به پایان رسید، میبایست قالبهایی که در قسمت سقف به کار گرفته شدهاند را با کمک گرفتن از سیمهای مفتولی به یکدیگر محکم ببندیم. در کنار این سیمهای مفتول، سیمهای دیگری هم از نوع حرارتی وجود دارند که بستن آنها نیز الزامی است، جهت بستن سیمهای حرارتی میتوان از میلگردهای 6 و یا 8 استفاده نمود. پس از آن که پاکسازی سقف به پایان رسید نیاز است بتنریزی انجام گیرد. به توصیه متخصصان، بهترین کار برای بتنکاری سقف این است که بتنها را آماده از کارخانه خریداری و سپس استفاده نمایید. از آن جا که این احتمال وجود دارد بتنها دچار کرم زدگی شوند حتما نیاز است پس از آن که بتنها را صاف کردید، حباب موجود در آنها را با اتکا به دستگاه ویبراتور از میان ببرید. پس از گذشت یک روز از اتمام بتنکاری میبایست به مدت یک هفته، بتنها مرطوب گردند این کار دست کم به تکرار یک هفتهای نیاز دارد. عدهای بر این باورند میتوان با مرطوب نمودن گونیهای چتایی استفاده شده در سقف، مانع از تبخیر زودهنگام آب بتن شد. پس از گذشت یک هفته میتوان قالبها را برداشت.
مراحل نهایی
زمانی که کار سقف به پایان رسید عملیات خرپاسازی انجام میگیرد سپس دیوارچینی استارت میخورد. زمانی که دیوارچینی به پایان رسید نازککاری قسمتهای داخلی را آغاز میکنیم. نوبت به @تأسیسات و امکانات داخلی ویلا میرسد. لولهکشیها در نهایت کیفیت و البته با توسل به تخصص میبایست پیادهسازی گردند. کاشیکاری کف و بخشهایی چون سرویس بهداشتی از اقدامات بعدی است. درب و پنجرهها را نصب میکنند و در نهایت کلید و پریزها را به کار میگیرند. چنانچه نیاز باشد شروع به رنگآمیزی میکنند ضمن این که نمای بیرون ساختمان را هم تکمیل میسازند و چنین میشود که ویلا آماده استفاده میگردد و میتوان در آن زندگی متفاوتی را تجربه کرد.
صحبت پایانی
پیمانکاری ویلا همچون دیگر ساختمانها با شرایط ویژه و منحصر به فردی همراه است، دقت به مراحلی که در بالا ذکر گردید سبب میشود ویلایی نهایی مطابق با خواست و نیاز شما باشد. اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در زمینه ساخت ویلا و یا خرید ویلا در شمال دارید می توانید با مشاوران مجرب بانیان مسکن تماس حاصل فرمایید.