همه ما دوست داریم یک ویلای استخردار فرقی نمیکند در محوطه ویلا یا داخل منزل داشته باشیم، پس بهتر است با چگونگی احداث استخر و هزینههای ساخت استخر بیشتر آشنا شویم.
خرید ویلا استخردار با قیمت مناسب درخواست بسیاری از هموطنان طبق نظر سنجی است که انجام دادیم، عدهای سوال کردهاند هزینه ساخت استخر چقدر است؟
آیا استخر در قیمت ویلا تاثیرگذار است؟ بله در مجموع بسته به ارزش ویلا در حدود 10% از قیمت نهایی ویلا را به خود اختصاص میدهد.
آیا میتوان استخر ارزان قیمت ساخت؟ بله، اما هیچ گرانی بی حکمت و هیچ ارزانی بی علت نیست.
و سوالات متعدد که ما سعی کردیم در ذیل به سوالات فوق پاسخ دهیم و با نحوه ساخت و نگهداری استخر بیشتر آشنا شویم.
در این مقاله میخواهیم صفر تا صد ساخت استخر را مورد بررسی قرار دهیم، از هزینه ساخت استخر باغ خواهیم گفت و انواع استخر را معرفی میکنیم، با ما تا انتها همراه باشید.
مراحل ساخت استخر از صفر تا صد:
در این جا به طور نمونه هزینه ساخت استخر بتنی به اندازه 4.8.1/60 میباشد.
ارتفاع 1/60 عمق مجاز و قانونی استخر است، ارتفاع بیشتر 1/60 از لحاظ قانونی نیازمند حضور غریق نجات در استخر میباشد.
برای این که بدانیم ساخت استخر چقدر هزینه دارد باید موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید.
نکته: به جز موارد فوق که باید خریداری شود هزینههای اجرت و نصب نیز باید در نظر گرفته شود که به موارد زیر باید اشاره داشت.
گود برداری توسط بیل مکانیکی و در مواردی توسط کارگران انجام مییابد که (به ازای هر متر مکعب حدود 300 هزار تومان) و برای یک استخر 4.8 در مجموع حدود 10 میلیون تومان در سال 1401 خرج بر میدارد.
هزینه تسطیح خاک (به ازای هر متر حدود 80 هزار تومان) است که این کار یانی ریگلاژ و تسطیح توسط نفر یعنی کارگران انجام مییابد.
هزینه آرماتوربندی استخر شامل خرید مصالح مرتبط با آرماتوربندی و اجرت آرماتوربند را شامل میشود که در مجموع برای استخری با ابعاد مذکور حدود 40 میلیون تومان در سال 1401 خواهد بود.
اجرت آرماتوربندی استخر (به ازای هر متر حدود 500 تا 700 هزار تومان بسته به استادکار معمولی و حرفهای) متفاوت است و دلیل آن اجرای 2 برابری بافت حصیری میلهگردهای پایین و بالا است.
اجرت اجرای تاسیسات مکانیکال و الکتریکال استخر (مطابق متریال مورد نیاز به قیمت روز)
اجرت قالب بندی و بتن ریزی استخر (عیار 400 حدود متری 1 میلیون تومان به بالا)
اجرت عایق کاری و آب بندی استخر (مطابق متریال مورد نیاز به قیمت روز)
اجرت نصب کاشی استخر (به ازای هر متر حدود 300 تا 400 هزار تومان بسته به استادکار معمولی و حرفهای)
قیمت ساخت هر متر مربع استخر در ابتدای سال 1401 در مناطق مختلف کمی متفاوت است اما طبق تجربه و متریال استاندارد در شمال کشور، قیمت ساخت هر متر استخر حدود متری 10 میلیون تومان به طور میانگین برآورد میشود.
منظور ما از ساخت استخر خانگی، میتواند استخری باشد که داخل خانه یا ساختمان اجرا میگردد، اما در کل استخرهای ساخته شده در حیاط و داخل ساختمان را به استخرهای خانگی میشناسیم.
هزینه ساخت استخر خانگی در سال 1401 حدود متری 10 میلیون تومان برآورد شده است.
نحوه و چگونگی ساخت استخرها تا حدودی با هم یکسان است و تفاوتی که در استخر خانگی و استخر حیاطی شاهد آن هستیم شامل؛ تفاوت در نگهداری، تفاوت در متریال موتورخانه و کمی تفاوت در هزینه و اجرای کار میباشد.
انواع استخر:
به طور کلی استخرها به دو نوع استخر روباز و استخر سرپوشیده تقسیم میشوند و از لحاظ متریال ساخت به سه نوع استخر بتنی، استخر فایبرگلاس (استخر پیش ساخته) و استخر اینتکس (استخر پارچهای) تقسیم بندی میشوند.
بهترین نوع استخر از لحاظ تنوع و زیبایی و کیفیت را میتوان به استخر بتنی نسبت داد.
Your browser doesn't support video.
طراحی موتورخانه به سه بخش زیر نام برده میشود.
تجهیزات مورد نیاز موتورخانه استخر مطابق شکل زیر:
نکاتی در خصوص ویلای استخردار:
ویلای استخردار به عقیده برخیها گلی است از گلهای بهشت مشروط به این که چند نکته را مد نظر داشته باشیم. سایز و اندازه استخر نیاز است که پیرو قاعده خاصی باشد، به عبارت بهتر زمانی که میخواهید استخری را در دل ویلای خود ایجاد نمایید به این نکته دقت داشته باشید که طول استخر نیاز است اصولی باشد و مناسب. عموما اندازه طول استخر از قد یک انسان بالغ میبایست دست کم سه برابر بیشتر باشد. بر اساس استانداردهای ارایه شده در این زمینه، مناسبترین اندازههایی که برای عرض و طول استخر عنوان کردهاند به ترتیب 4 و 6 متر میباشد.
آیا میتوان در ویلای معمولی استخر بنا کرد؟ هزینه حدودی این بنا هم مورد سوال دیگر بود که در یک جواب به هر دو پاسخ میدهیم.
بله چرا نشود، با فراهم کردن امکانات و تجهیزات لازم مناسب با فضای در نظر گرفته شده برای استخر میتوان آن را بیرون یا داخل ساختمان بنا کرد، اگر فضای کافی داخل ساختمان نیست میتوان آن را بیرون ساختمان و مسقف بنا کرد.
هزینه بستگی به نوع استخری که مدنظر دارید حساب میگردد. چه ابعادی، چه متراژ عمقی، با جکوزی یا سونا و...که موتور خانه آنها نیز باید مد نظر قرار گیرد.
بدیهی است کسی که این فکر را در داشتن استخر درون ویلا کرده، فکر ورود و خروج آب را هم کرده است، پس طبق نقشه اصولی ساختمان در این منطقه چاهی که به آب ذلال و قابل استفاده در استخر برسد زیاد عمق ندارد و با مصالح خاص خود این چاه که حفر شده، آب را توسط موتور به داخل استخر کشیده و آب قبلی نیز از نهری وارد بیرون از ساختمان میشود.
کلام پایانی:
ویلا با استخر در شمال طرفداران زیادی دارد و امروزه ما شاهد ساخت ویلاهای استخردار فراوانی در شهرکهای لوکس شمال هستیم، به همین منظور بهتر است با نحوه ساخت استخر و هزینه تمام شده ساخت استخر در ویلا بیشتر آشنا شویم و از چگونگی اجرا و نگهداری آن اطلاعات کافی داشته باشیم.
شرکت بانیان مسکن به همراه شرکت استخر سنتر، مجری استخرهای بتنی و پیش ساخته متعددی در شهرهای رویان، نوشهر و حومه بوده و آماده مشاوره در زمینه طراحی و ساخت استخر برای متقاضیان میباشد
با تشکر و سپاس از جناب آقای حمید نصیری مدیریت استخر سنتر جهت گردآوری مطالب در خصوص نحوه ساخت و هزینه تمام شده استخر در اردیبهشت ماه سال 1401